Stima de sine a copiilor ar trebui să îi preocupe pe părinți încă de la vârste fragede. Știm cum este să te simți incapabil, de nimic… Stima de sine este ceva fluctant și puțin înțeles, dar care, din fericire poate fi exersat. Putem să ne întărim muschii minții …? Depinde de noi să ne controlăm reacțiile pe care le avem.

Copiii cu o stimă de sine bună zâmbesc mai ușor și se bucură de viață, sunt în general optimisti și au încredere în ei. Cei care au o stimă de sine scăzută devin pasivi, retrași,deprimați.

Stima de sine sănătoasă construiește un echilibru și este indicat să prindă contur foarte devreme în viață.

Este înțelept ca părinte să ne gândim la dezvoltarea respectului de sine a copilului .Încrederea și respectul de sine au un rol esențial în dezvoltarea copilului. Părintele influențează de cele mai multe ori nivelul stimei de sine a copilului prin îndrumarea acestuia către medode și tehnici eficiente.

Aritmetica mentală are un mare succes pentru că stimulează creșterea stimei de sine. Specialiștii occidentali sunt uluiți de performanțele acestei metode. Eficiența metodei s-a dovedit a fi atât de mare încât este căutată de tot mai mulți părinți. În timpul lecțiilor copiii fac mai ușor față surplusului de informație.

Succesul uman depinde de dezvoltarea armonioasă a ambelor emisfere  cerebrale. Cu ajutorul aritmeticii mentale, creierul uman se antrenează constant. Studiile științifice arată câ exercițiile cu numere stimulează celulele creierului și dezvoltă încrederea în sine.

Dezvoltarea propriilor abilități mentale, ajută copilul să-și construiască premisele pentru viitor. Exersând cu abacul totul ramane bine impregnat în memorie și totul se transformă exact ca și mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată.

Aritmetica mentală este utilizată în multe țări ale lumii pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. În China această disciplină stă la baza programei școlare. În Japonia, care este una dintre cele mai avansate țări în industria calculatoarelor, învață în continuare tehnica de calcul cu abacul, pentru numeroasele beneficii pe care le aduce asupra dezvoltării creierului copilului.

În prezent există aproximativ 5000 de centre educaționale în 50 de țări. Cele mai active sunt în SUA, Canada, Australia, Thailanda , China și Orientul Mijlociu.

Astăzi, în lume, mii de centre private de educație au inclus aritmetica mentală în sistem. Nu numai procesul de învățare este important pentru copil ci și nivelul psihologic de dezvoltare a acestuia.

Pricipalul avantaj al acestei metode este faptul că cei mici învață să aibă încredere în sine, în forțele proprii și să tindă spre succes.

 

Detalii despre cursurile de aritmetică mentală și înscriere, găsiți aici:

 

București Titan-1

 

Sofia Mihalache

0737 333 999

s.mihalache@smarty-kids.ro

 

Leave a comment